Közzétette - Kategória - Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregsurány, Határrendészeti hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vezér cikkek

Embercsempészés a beregsurányi közúti határátkelőhelyen


beregsurányi határártkelő 3Beregsurány – A beregsurányi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2019. január 5-én 1 óra 20 perc körül egy ukrán honosságú személygépkocsival három külföldi férfi és egy nő. Az úti okmányok ellenőrzése során felmerült a gyanú, hogy az egyik utas által átadott paraguayi útlevélben a bélyegzőlenyomatok hamisak. Az átadott útlevelet a határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő okmányszakértő is megvizsgálta és megállapította, hogy abban három átléptető bélyegző is hamis. A külföldi férfit, aki időközben megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, a rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a határrendészeti kirendeltségre. Ruházatában egy dél-afrikai útlevelet és vezetői engedélyt is találtak, melyeken szintén a férfi arcképe szerepelt, de más személyi adatokkal. Az eljárás során megállapították, hogy a külföldi férfi valójában egy 41 éves svéd állampolgár, aki ellen a svéd hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki. Megállapították továbbá, hogy a gépkocsiban tartózkodó másik három személy – egy ukrán férfi, egy ukrán nő és egy brit állampolgárságú férfi – anyagi haszonszerzés érdekében segítséget akart nyújtani a svéd állampolgárnak az országból való illegális kijutásához. Ellenük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán embercsempészés bűntette miatt indítottak büntetőeljárást. A svéd állampolgárral szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt külön büntetőeljárás indult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként azt a három külföldi személyt, akik 2019. január 5-én a beregsurányi határátkelőhelyen akartak segítséget nyújtani egy svéd állampolgárnak az országból való illegális kijutásához. Az eljárás adatai szerint a 41 éves svéd állampolgárságú férfi ellen a svéd hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit, mivel a határátkelőhelyen hamis okmányokkal próbálta igazolni magát, közokirat-hamisítás bűntette miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A rendőrök a 41 éves svéd állampolgárságú férfit, a 32 éves ukrán férfit, a 26 éves ukrán nőt és a 40 éves brit férfit őrizetbe vették.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük