40 eve varos vasarosnameny
Előadás a Dr. Béres József szellemében végzett növénynemesítésről (2)

Fotó: Katona Dávid

Kisvárda, Záhony – „Növénynemesítés és kutatás Kisvárdán Teichmann Vilmos és Béres József szellemében” címmel rendezte meg a napokban a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete és a Várday István Városi Könyvtár a legutóbbi előadását a Könyvtári Csevegés programsorozat keretében.
Az előadáson Dr. Kruppa József helyben élő kutató, tb. egyetemi docens és c. főiskolai tanár mutatta be a Teichmann Telepen a nagy elődök nyomán folytatott növénynemesítést, amely megannyi szakmai kísért az elmúlt évtizedben. A helyből és a környező településekről érkezett népes és többgenerációs közönség nagy figyelemmel kísérte az elhívatott kutató mondandóját, amely a kérdésekben is megnyilvánult. Az előadás után a Dr. Kruppa József által nemesített durumrozsból készült pékárukból tartottak bemutatót és kóstolót.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?