Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Tarpa, Vezér cikkek

Elismerésben részesült Berki Gyula, a Tarpa Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja


Elismerésben részesült Berki Gyula a Tarpa Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja

A szakmai munka, valamint az együttműködés jellemezte a létesítményi, önkéntes és önkormányzati tűzoltók munkáját az előző esztendőben- számolt be a 2017. évben elvégzett feladatokról a 70 tagszervezettel rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség pénteki értékelőjén. A nyíregyházi évértékelő értekezletén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, tűzoltósági főfelügyelője és a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is részt vett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség a tavalyi évben egy szervezettel bővült, így jelenleg 34 önkéntes tűzoltó egyesület, 4 önkormányzati, 20 létesítményi és 12 magán, vagy egyéni vállalkozás van a tagjaik között- emelte ki az évértékelő elején Dombrády László ny. tű. ezredes, a testület elnöke.

A 2017. évben elvégzett kiemelkedő munkája alapján elismerésben részesült idős Berki Gyula, a Tarpa ÖTE tagjaként, Németh Zoltán, a Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Dobos József, a Nyírbélteki Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Fegyver Tamás, a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka.

A szövetség elnöke kiemelte, hogy országosan 43 önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület van, közülük négy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, így Demecser, Tarpa, Tyukod és a tavalyi évben ebbe a kategóriába kerülő Nagykálló.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül tavaly 30 működő önkéntes egyesület pályázott és nyert különböző forrásokat eszközökre és képzésekre összesen 19 millió forintértékben- emelte ki az elnök. Több rendezvényen is képviseltette magát a szövetség, így a lépcsőfutó és ifjúsági, valamint a tűzoltó szakmai versenyeken, de egyéb sportesemények támogatásában is részt vettek.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kiemelte az önkéntes és önkormányzati tűzoltók munkáját, valamint az idei esztendőben már kiírt központi pályázatra hívta fel a figyelmet, ahol az önkéntesek szak- és védőfelszerelésekre, működésre és szertárfelújításra is nyerhetnek el újabb forrásokat, valamint beszélt a tűzoltó tanfolyamokról, amelyekkel segítik az önkormányzati és önkéntes tűzoltók munkáját. Jelenleg is 418 órás képzés folyik az igazgatóságon- tette hozzá a főfelügyelő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség több pályázatban is részt vesz, így a határon túl működő szervezetekkel eszközökre és járművek beszerzésére próbál forrást találni- zárta évértékelőjét a szervezet elnöke.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük