Farkas Béla

Vásárosnamény – Hirtelen kialakult súlyos betegségben, 62 éves korában elhunyt Farkas Béla Rezső, a Vásárosnamény SE trénere. A kiváló szakember halálhíréről a családon keresztül Filep Sándor, a Vásárosnaményi Sport Egyesület elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket. Pályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el labdarúgóként és edzőként. Farkas Béla 1982 őszén a Nyíregyháza színeiben mutatkozott be az NB I-ben. 14 élvonalbeli mérkőzés után a területi bajnokságban szereplő Baktalórántházán folytatta pályafutását, majd az NB II-es Debreceni Kinizsi játékosa volt. Innen került a Ferencvárosi Torna Clubhoz 1985 telén. A rutinos középpályás végül négy bajnokin szerepelt, egyetlen pontot érő gólját Pécsett szerezte zöld-fehérben. Legnagyobb edzői sikereit a Bereg szívében, Vásárosnaményban aratta, hiszen vezényletével 1997-ben megyei első osztályú bajnoki címet szerzett az együttes, amelyhez 2016 telén tért vissza. Filep Sándor ezúton is vigaszt és erőt kívánt a családnak a veszteség nehéz óráiban e nagy fájdalom elviseléséhez. Filep Sándor, az egyesület elnöke továbbá közölte azt is, hogy a csapat felkészítését továbbra is Balogh Gyula játékos-edző koordinálja és írányítja.

Klubjai: Nyíregyháza (1982/83: 14 bajnoki / 2 gól), Baktalórántháza (1983), Debreceni Kinizsi (1984), FTC (1985: 4 bajnoki / 1 gól)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?