Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egyre több magyar vesz használt dolgokat karácsonyi ajándéknak, itt a lista


A Vatera vezetője szerint a használt termékek közül is az olcsóbbak a menők.

Sokaknál már megvan, hogy mi kerül a karácsonyi asztalra, többen pedig már az ajándékokat is kiválasztották. Egyes családoknál azonban csak a legkisebbek kapnak ajándékot. Van, aki arról számolt be az ATV Híradónak, hogy egyáltalán nem ajándékoznak, ugyanis náluk az az ajándék, hogy együtt finomakat esznek. Míg más családoknál csak a gyerekeket várja valami a fa alatt.

A kicsiknek legtöbben játékautókat és építőjátékokat vásárolnak – derül ki a Vatera friss felméréséből. De népszerűek még a társasjátékok és a diavetítők is.

„Az emberek a kicsit olcsóbb termékeket keresik. Ez azt is jelenti, hogy sok esetben a használt felé fordulnak, más felől meg a használt termékek közül is jobban megnézik, hogy mi az, ami egy kicsit olcsóbb, mint korábban” – mondta híradónknak Szanitter Károly, a Vatera vezetője.

Az egyik elektronikai áruház igazgatója forgalomcsökkenést tapasztal a tavalyi év azonos időszakához képest. Azonban, mint mondta, az ünnepek közeledtével jellemzően erőteljesen megugrik a vásárlók száma.

„Tapasztalatom szerint idén is a már megszokott slágertermékek a legkeresettebbek. Például a mobiltelefonok, tabletek, szájápolási termékek, szépségápolási termékek, bluetooth eszközök, fej- és fülhallgatók, bluetooth hangszórók. Továbbá erős a kereslet a játékkonzolok iránt, mivel ezen kategóriák kevésbé volt elérhetőek” – mondta Iván László, a Media Markt áruházigazgatója.

Hasonló tapasztalatokról számolt be az olcsóbbat.hu üzletágvezetője, Dévavári Dezső is.

„Mobiltelefonok, okosórák, tv-k, tabletek, melyeket legfeljebb a tavalyihoz hasonló áron, de átlagosan 5-7%kal olcsóbban lehet megvásárolni ugyanazon készülék esetén a tavalyi árakhoz képest.”

Csökkenő kereslet figyelhető meg a háztartási gépek piacán, különösen a nagyobb elektromos fogyasztók esetén, hűtőgép, mosógép például. A szakértő hozzátette: a webáruházak a tavalyihoz képest valamelyest visszaeső forgalomra számítanak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük