Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Egyedülálló vásárosnaményi kezdeményezés indult, a járvány ellen küzdő mindennapi hősöknek


Vásárosnamény – Magyarországon az emberek ezernyi módon fejezték és fejezik hálájukat és megbecsülésüket nap, mint nap azoknak, akik a koronavírus ellen küzdenek. A koronavírus-járvány terjedése, a korábbinál jóval intenzívebbé vált az elmúlt időszakban. Az állampolgárok fegyelmezettségére, a szabályok maradéktalan betartására továbbra is nagy szükség van, hiszen csak mindannyiunk személyes felelősségvállalásával juthatunk túl ezen az embert próbáló időszakon. Emellett alaposan megváltoztak mindennapjaink is. Ez a helyzet pedig újfajta hozzáállást, sok nehézséget és áldozatot kíván mindenkitől, de legfőképpen azoktól akik a járványügyi helyzetben is kitartóan dolgoznak ezen célok teljesülése érdekében. A rendkívüli helyzet számos különleges kezdeményezésre sarkallja az embereket, szervezeteket és önkormányzatokat is, így Vásárosnamény Város Önkormányzatát is. A Bereg kapujának központjában felállított adventi koszorúnál, az Advent Vásárosnamény programsorozat szerves részeként, szeretet postaládát állított fel az Önkormányzat, melyről Filep Sándor polgármestert kérdeztük.

Soha nem volt még Vásárosnaményban kihelyezve szeretet postaláda, az adventi koszorú mellé. Ezzel a szeretet postaládával szeretnénk megköszönni mindenkinek a munkáját, akik ebben a nehéz, COVID-os időszakban, ebben a pandémiás időszakban mindennapi hősként végzi a munkáját. Legyen az orvos, ápoló, kórházi dolgozó, mentő, rendőr, tűzoltó, eladó, biztonsági őr, gyógyszertári dolgozó, pedagógus, dajka, óvónő, kisgyermek gondozó, vagy akár az idősek otthonában dolgozik nap, mint nap. Ezek nagyon nehéz idők! Célunk nem lehet más, mint együttesen, a legfontosabb járványügyi előírásokat, szabályokat betartva túlélni ezt az időszakot. Szorítani a betegeinkért és megtenni értük mindent. Nagyon szeretnénk, hogy ha ebbe a postaládába mindenki elhelyezné, bedobná motiváló, köszönő hálaüzenetét, névtelenül és címzés nélkül, amit azoknak ír, akik helyettünk, értünk dolgoznak ebben a nehéz napokban. 

Úgy vélem, hogy ez a legkevesebb, mégis néha a legtöbb amit megtehetünk egymásért. Testben távol, lélekben közel! Ez a lélekben közelség jelentse azt, hogy érjünk el együtt az ünnephez, érjünk el együtt a karácsonyhoz, az advent útján itt Vásárosnaményban, a Bereg szívében. ebben a csodás kisvárosban!

A teljes interjút, itt tekintheti meg: