Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Egy autóért cserélte el a fiatal prostituáltat megyénkben


Fotó: illusztráció kép: szatmar.ro

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. szeptember 2-án az emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2020. október 2-ig elrendelte három férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2020. júliusában J. N. és Sz. T. gyanúsítottak, kihasználva egy hölgyismerősük rossz anyagi helyzetét, rávették őt arra, hogy prostituáltként dolgozzon és az abból szerzett jövedelmet a két férfinak odaadja. A fiatal nő ebbe beleegyezett, és az így szerzett pénzt minden alkalommal átadta a gyanúsítottaknak.

2020. július 28-án a sértett úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag J. N. gyanúsítottnak fog dolgozni, aki ezután július 30-án elcserélte őt egy személygépkocsira V. Z. gyanúsítottal. V. Z. gyanúsított közölte a sértettel, hogy továbbra is prostituáltként kell dolgoznia, és ennek érdekében erotikus fényképfelvételeket is készítettek róla, amiket internetes oldalakra töltöttek fel.
A gyanúsítottak kihasználták a sértett kiszolgáltatott helyzetét és szexuális cselekmény elvégzésére bírták rá, mely tettük a törvény szerint akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Mindhárom gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

A fentiekre tekintettel, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a nyomozóhatóság elől elszöknének vagy elrejtőznének, illetve az eljárásban részt vevő személyek befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást. Ezért a bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartoztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

Nyíregyházi Járásbíróság