Közzétette - Kategória - Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Határrendészeti hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Egy 16 éves fiú buktatta le az embercsempészeket Beregsurányban


Illusztráció

Illusztráció

Beregsurány – A beregsurányi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. október 29-én 2 óra 5 perckor gyalogosan egy külföldi férfi, aki az ellenőrzés során egy más nevére kiállított érvényes ukrán magánútlevéllel akarta igazolni magát. Az útlevélkezelő alapos ellenőrzése során kiderült, hogy az országba belépni szándékozó férfi valójában egy 16 éves bangladesi állampolgár.

A határrendészek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának bevonásával a határátkelőhelyen elfogtak egy 31 éves ukrán állampolgárt, aki a nyomozás adatai szerint a külföldi férfinak anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtott az államhatár jogszerűtlen átlépéséhez. Társát, P. Zsolt 38 éves tiszavasvári lakost a további adatgyűjtés és a bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a megyei nyomozók néhány órán belül azonosították és elfogták Beregsurányban.

A rendőrök a 31 éves ukrán állampolgárt és a 38 éves tiszavasvári férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették. A bangladesi állampolgárt idegenrendészeti eljárás keretében kiutasították az országból, majd átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek. Ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán közokirat-hamisítás bűntette miatt külön büntetőeljárást indítottak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük