Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

ECO cargo bike – Az első magyar tervezésű teherbicikli

A Baktalórántháza és Térsége Szolgáltató Szociális Szövetkezet 2021. január 1-jén zárta le a GINOP 5.1.7-17-2018-00049 azonosítószámú projektjét, amely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg. A szervezet 22 498 000 forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásra volt jogosult.

Képünk illusztráció

A projekttel a legfontosabb célunk az volt, hogy olyan terméket hozzunk létre, amelynek értékesítése egyre növekvő bevételt teremt társadalmi vállalkozásunk számára, valamint, hogy a termék előállításában jelen projekt keretein belül foglalkoztatott hátrányos helyzetű személyek számára fenntartható jövedelmet biztosíthassunk a projekt végét követően is.

A projekt során 3 fő hátrányos helyzetű munkavállalót alkalmaztunk, közülük 2 fő szerelő, 1 fő pedig
értékesítő munkakörben, heti 40 órás munkaviszony keretében. A célcsoporttagok sikeres beilleszkedését, a munkafolyamatok elsajátítását 1 fő szakmai munkatárs és 1 fő szakmai vezető segítette, heti 20 illetve heti 40 órás munkaviszony keretében. Üzleti tevékenységünk fő profilját teherkerékpárok összeszerelése, üzembe helyezése és értékesítése adja.

Az egynyomtávú (kétkerekű), 80-100 kg terhet is elszállító teherbiciklik széleskörű megismertetésére és népszerűsítésére a márka számára arculatot terveztettünk, valamint ezzel az arculattal ellátott reklámtárgyakat, termékbemutató katalógust és reklámfilmet készíttettünk.
Társadalmi vállalkozásunk tagjai és munkatársai a projekt minden oldalát érintően releváns elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, melyek jelentősen erősítették a projekt gördülékeny és sikeres megvalósítását, és ennek segítségével a vállalkozás, piacon való helytállását, gazdasági megerősödését.