Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Durvul a helyzet! Fokozzák a honvédségi készenlétet Magyarországon


Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerdán utasította a Honvédség Parancsnokságát a haderő készenlétének fokozására.

Korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket, mint a szűnni nem akaró háború a közvetlen szomszédunkban vagy a déli határainkat ostromló erőszakos illegális migránsok – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf facebookos videós bejelentkezésében.

A honvédelmi miniszter szerint a jelenlegi helyzetre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország is fokozza a készenlétet. Magyarországnak is fel kell vérteznie magát.

A BÉKE MEGVÉDÉSE ÉRDEKÉBEN A MAI NAPON UTASÍTÁST ADOTT KI A HONVÉDSÉG PARANCSNOKÁNAK, HOGY KÉSZÜLJENEK FEL A HADERŐ KÉSZENLÉTÉNEK FOKOZÁSÁRA.

Ez azt jelenti, hogy a honvédség a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékben fog gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, és több tartalékost hívnak be. Mindezt a családok és az otthonok védelmében teszik – jelentette ki a miniszter, majd hozzátette:

Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata.

Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség tudja biztosítani, hogy nyugodtak legyenek a magyar emberek nappalai és békések az éjszakáik.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szintén felhívta a jelenlegi helyzet fontosságára az emberek figyelmét, valamint megerősítette a honvédelmi miniszter szavait, ami szerint Magyarország biztonsága mindenekfelett áll.