Közzétette - Kategória - Nyírbátor, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Drogkereskedők buktak le megyénkben


Illusztráció  Fotó: Shutterstock

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Cs. M. 46 éves, B. Z. 51 éves és egy 14 éves nyírbátori lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a 46 éves nő 2019 szeptemberétől folyamatosan árult nyírbátori lakó- és tartózkodási helyén anyagi haszonszerzés érdekében új pszichoaktív anyagot. Az eljárás során azonosított fogyasztói körtől lefoglalt növényi származék az igazságügyi szakértői vélemény szerint új pszichoaktív anyagnak minősül, ezért a nyomozók a nőt június 3-án a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. Lakásában a rendőrök papírokba csomagolva újabb bruttó 14,7 gramm növényi származékot találtak és foglaltak le.

Mivel a nyomozás adatai szerint a bódító hatású szer értékesítésébe a nő élettársa és a fia is közreműködött, ezért őket az eljárás során szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a 46 éves nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Fotó: Shutterstock