40 eve varos vasarosnameny

Diakónusszentelés Beregdarócon (2)

Beregdaróc – Szülőfalujában, Beregdarócon szentelték diakónussá Gajdos László alszerpapot Keresztelő Szent János próféta vértanúságának ünnepnapján, 2016. augusztus 29-én Beregdarócon Kocsis Fülöp érsek-metropolita diakónussá szentelte Gajdos László csegöldi lelkipásztori kisegítőt.

A metropolita ünnepi beszédében Keresztelő Szent János első tanúságtétele kapcsán alázatos szolgálatáról beszélt. Felhívta a figyelmet, hogy az Isten nagyságát csakúgy, mint a próféta a saját kisebbségünk által kell megismernünk! Keresztelő Szent János levágott fejével fizikailag is megkisebbedvén vált igazán naggyá Isten szándéka szerint. „Ma a szentelendő is lehajtja a fejét az oltárra, ahol a pallos helyett a püspök súlyos karja nehezedik fejére, és attól kezdve válik mindenkinek a szolgájává, diakónussá. És ezen a szolgálaton keresztül tudja megmutatni, hogy valóban odaadja-e magát az Istennek.”Ezáltal kell átvennie Jézus azon gondolkodását, szemléletét: „Nem azért jöttem, hogy nekem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak.”

A Szent Liturgia végén Mosolygó Tamás beregdaróci parókus is üdvözölte az újszentelt diakónust. Köszöntőjében a diakónusi szolgálatot az angyali szolgálathoz hasonlította, mely a dicsőítés és az előkészítés szolgálata is egyben, s amelyet most éppen azon a napon kezd el teljesíteni az új diakónus, amely a szárnyakkal ábrázolt Keresztelő Szent Jánosról szól.

Gajdos Lászlót a Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára szentelték, munkáját Csegöldön folytatja, immár diakónusként.

Nyíregyházi Egyházmegye

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?