Közzétette - Kategória - Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Demonstratív rendőri ellenőrzést tartottak Vásárosnaményban


Demonstratív rendőri ellenőrzést tartottak Vásárosnaményban

Vásárosnamény – A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a Fehérgyarmati Rendőrkapitánysággal közösen hajtott végre demonstratív ellenőrzést az illetékességi területükön lévő főbb közlekedési útvonalakon 2018. szeptember 27-én. Az ellenőrzés elsődleges célja a közúti balesetek számának csökkentése, az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése, valamint az illegális migráció megelőzése, felderítése volt. A rendőrök összesen 985 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy személy bizonyult ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértéke szerint az intézkedés alá vont járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 17 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek, kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt pedig négy alkalommal.

A rendőrség ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása magasabb sebességnél jelentősen megnöveli a halálos sérülések esélyét baleset bekövetkezésekor! Aki pedig ittas állapotban járművet vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár többszázezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat. ​Ne kockáztassanak!

… hogy mindenki hazaérjen!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük