Cseresznyefesztivált és Gyermeknapot rendeztek megyénkben

Cseresznyefesztivált és Gyermeknapot rendeztek megyénkben

Cseresznyefesztivált és Gyermeknapot rendeztek szombaton Butykán. A délelőtti gyereknapi programoknak még kedvezett az időjárás, de az eső miatt a délutáni kulturális műsort már a közösségi házban tartották meg.

Régi hagyománya van a butykai cseresznyefesztiválnak, hiszen a településrészen valamikor nagy cseresznyéskert volt, mindig megünnepelték a gyümölcs érését. A délutáni szabadtéri kulturális programoknak az esős idő már idén nem kedvezett, így beköltöztek a közösségi házba. A fesztivál résztvevőit Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő köszöntötte. Mint elmondta, régen a cseresznyefesztivált még együtt tartották a a juhásztalálkozóval, de az idők során ez megszűnt. Most a gyerekeknek szerettek volna egy szép napot rendezni, és ez sikerült is, hiszen délelőtt még nem esett, volt kutyabemutató, kisállat-simogató, régi autók felvonulása és Lulu bohóc is megnevettette az apróságokat.

Eredményt hirdettek a gyermekeknek kiírt rajzpályázaton, és a gyermeknap alkalmából labdát is kaptak a kicsik. A programot az időjáráshoz alkalmazkodva esernyős produkcióval nyitották a butykai óvodások. A nagyobbak a roma hagyományokat elevenítették fel vérbeli cigány tánccal, és a cseresznyefesztiválon felléptek a rozsréti nyugdíjasklub tagjai is. A fesztivál résztvevőinek idén is elkészült a babgulyás, mindenkit megkínáltak egy tányér étellel, de az esős, hűvös időjárás miatt a hagyományos utcabál elmaradt.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Barzóné Marianna)

Vélemény, hozzászólás?