Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Csellengő diákokat ellenőriztek megyénkben

Fotó illusztráció

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrsének munkatársai közösen ellenőrizték Nyíregyházán a vasútállomás és az autóbusz-állomás területén az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat 2020. szeptember 8-án. Az ellenőrzés alatt több fiatalt ellenőriztek, akik közül egy tanuló nem tudta igazolni távolmaradását az iskolából. A rendőrök az iskolakerülő fiatalt visszakísérték az oktatási intézménybe.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

Ne bízz meg az idegenekben! Soha ne szállj be autójába, ne állj le vele beszélgetni és ne is fogadj el tőle ajándékot! Légy óvatos!
Forgalmas utcán, üzletben, tömegközlekedési eszközökön pénztárcádat, irataidat tárold biztonságos helyen (belső zsebedben, táskában, a hátizsák belsejében)!
Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság