Közzétette - Kategória - Barabás, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Csaroda, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Csarodai, barabási és nyírmadai polgárőröket tüntettek ki Nyírbátorban


Csarodai, barabási és nyírmadai polgárőröket tüntettek ki Nyírbátorban

Teltház mellett rendezték meg Nyírbátorban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség ez évi közgyűlését. Az eseményen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Simon Miklós, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Dombrády László nyá. tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Tamás Ferenc tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. A rendezvényen a megyei rendőr-főkapitányság képviseletében Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, dr. Hudák Zsolt r. ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes, Szomor Péter r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője volt jelen, továbbá Nagy István r. ezredes, a Nyírbátori Rendőrkapitányság vezetője. Somogyi János elnök a 2018-as évi szakmai beszámolójának keretén belül örömmel közölte, hogy tavaly megállt a tagság fluktuációja, sőt még emelkedett is a létszám. Így a 171 egyesületben már majd’ hatezer polgárőr dolgozik, akik több mint egymillió óra szolgálatot adtak. A lovas polgárőrök sem tétlenkednek, ma már 33 lóval járják a határt. Kiemelte, hogy a különböző állami szervezetekkel milyen kiváló a munkakapcsolatuk, majd hosszasan sorolta, milyen programokban, munkákban vettek részt a megye polgárőrei.

A rendezvény végén elismerések átadására került sor, mely során mások mellett Farkas József r. dandártábornok a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnmegelőzés terén kifejtett áldozatos tevékenységéért köszönetét fejezte ki és Sárkányölő Szent György emlékplakett elismerésben részesítette Ősz Józsefet, a Csarodai Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagját. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés bronz emlékérme kitüntető elismerését adományozta Király Lajosnak, a Csarodai Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnökének. A Magyar Posta Zrt., az együttműködési feladatok kiemelkedő ellátásért elismerésben részesítette Földi Miklóst, a Nyírmadai Polgárőr Egyesület elnökét. A bűnmegelőzési feladatainak ellátásáért tárgyjutalomban részesítette Tóth Bélát, a Barabási Polgárőr Egyesület tagját.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük