Közzétette - Kategória - Barabás, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Csaroda, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vezér cikkek

Csarodai, barabási és nyírmadai polgárőröket tüntettek ki Nyírbátorban


Csarodai, barabási és nyírmadai polgárőröket tüntettek ki Nyírbátorban

Teltház mellett rendezték meg Nyírbátorban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség ez évi közgyűlését. Az eseményen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Simon Miklós, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Dombrády László nyá. tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Tamás Ferenc tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. A rendezvényen a megyei rendőr-főkapitányság képviseletében Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, dr. Hudák Zsolt r. ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes, Szomor Péter r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője volt jelen, továbbá Nagy István r. ezredes, a Nyírbátori Rendőrkapitányság vezetője. Somogyi János elnök a 2018-as évi szakmai beszámolójának keretén belül örömmel közölte, hogy tavaly megállt a tagság fluktuációja, sőt még emelkedett is a létszám. Így a 171 egyesületben már majd’ hatezer polgárőr dolgozik, akik több mint egymillió óra szolgálatot adtak. A lovas polgárőrök sem tétlenkednek, ma már 33 lóval járják a határt. Kiemelte, hogy a különböző állami szervezetekkel milyen kiváló a munkakapcsolatuk, majd hosszasan sorolta, milyen programokban, munkákban vettek részt a megye polgárőrei.

A rendezvény végén elismerések átadására került sor, mely során mások mellett Farkas József r. dandártábornok a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnmegelőzés terén kifejtett áldozatos tevékenységéért köszönetét fejezte ki és Sárkányölő Szent György emlékplakett elismerésben részesítette Ősz Józsefet, a Csarodai Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagját. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés bronz emlékérme kitüntető elismerését adományozta Király Lajosnak, a Csarodai Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnökének. A Magyar Posta Zrt., az együttműködési feladatok kiemelkedő ellátásért elismerésben részesítette Földi Miklóst, a Nyírmadai Polgárőr Egyesület elnökét. A bűnmegelőzési feladatainak ellátásáért tárgyjutalomban részesítette Tóth Bélát, a Barabási Polgárőr Egyesület tagját.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük