Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, BeregiHirek.hu, Lónya, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Cigarettacsempész sárkányrepülő a Lónya és Tiszaszentmárton közötti szakaszán


Cigarettacsempész magyar sárkányrepülő akadt horogra Ukrajnában
Ukrajna – Cigarettáért repült át Ukrajnába egy magyarországi bejegyzésű motoros sárkányrepülő, melynek pilótáját és bűntársait szombat éjjel érték tetten az ukrán határőrök.A szalókai határőrs járőrei a magyar-ukrán zöldhatár Lónya és Tiszaszentmárton közötti szakaszán figyeltek fel egy azonosítatlan, az éjjeli sötétben jelzőfények nélkül közeledő repülőeszközre. Hőkamerákkal megállapították, hogy egy motoros sárkányrepülő sértette meg az ukrán légteret Magyarország felől, és tart az ország belseje felé.

A határőrök terepjárókkal eredtek a határsértő légi jármű nyomába, amely a kárpátaljai Nagydobrony térségében kezdett leszállási manőverbe. A helyszínre kiérkező határvadászok röviddel a landolást követően hajtottak végre rajtaütést, amikor három személy éppen 12 kartonláda cigarettát erősített fel a magyarországi bejegyzésű sárkányrepülőre.

A kárpátaljai rendőrség bevetési csoportja őrizetbe vette a magyar állampolgárságú pilótát, valamint két ukrán bűntársát, akik egy magyar rendszámú személygépkocsival szállították az alkalmi repülőtérre a zárjegy nélküli dohányárut. Az ügyben nyomozás indult.

Szabolcsonline


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük