Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Kiemelt rendezvények, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Tiszakerecseny

Bűnmegelőzési lakossági fórumot tartottak Tiszakerecsenyen


Bűnmegelőzési lakossági fórumot tartottak Tiszakerecsenyen

Tiszakerecseny – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. augusztus 13-án a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberével közösen lakossági fórumot tartott Tiszakerecsenyen.

A kollégák beszámoltak a Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjairól, majd ismertették a résztvevőkkel az internet és a közösségi oldalak veszélyeit, és tanácsokat adtak azok biztonságos használatához. A fórum keretén belül felhívták a figyelmet a legális és az illegális drogok veszélyeire is.

Néhány jó tanács, ami elhangzott a fórumon:

Fontos, hogy betartsuk a biztonságos internetezés szabályait!
Számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, ezért érdemes ezeket letölteniük a számítógépükre!
A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón!
Használják a korlátozásokat!
Erősítsd meg gyermekedben az iskolai drog-prevenciós előadáson hallottakat!
Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!
Ha gyermekeden droghasználat jeleit veszed észre, azonnal kérj segítséget!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük