Közzétette - Kategória - Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Tarpa, Vezér cikkek

Budapesten fogták el a Tarpánál mongolokat csempésző férfit


Mongolokat csempészett az országba Tarpánál, elfogták

Tarpa, Beregsurány – Mongol állampolgároknak nyújtott segítséget az ukrán-magyar államhatár illegális átlépéséhez. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai 2018. december 19-én a fővárosban elfogtak egy 48 éves mongol állampolgárságú férfit, akit embercsempészés elkövetésével gyanúsítanak. A nyomozás adatai szerint az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfi több mint egy évvel ezelőtt két mongol férfit bízott meg azzal, hogy Ukrajnában tartózkodó mongol állampolgároknak az ukrán-magyar államhatár illegális átlépéséhez segítséget nyújtsanak. Feladatukra vonatkozóan részletesen eligazította őket és az eredményes végrehajtás érdekében készpénzt adott nekik.

A rendőrök a mongol határsértőket 2017. november 8-án Tarpa külterületén tartóztatták fel, segítőiket még ugyanezen a napon a beregsurányi közúti határátkelőhelyen fogták el. A nyomozók a Budapesten elfogott férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az illetékes ügyészség felé letartóztatásának indítványozására.


Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük