Közzétette - Kategória - Máriapócs, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Buborékok Máriapócson


Buborékok Máriapócson

Mi Buborékok debreceni, túlnyomórészt az Attila téri Egyházközséghez tartozó, óvódás, kisiskolás korú gyermekeket nevelő családok vagyunk. Névadónk a Buborék Családi Napközi, ahol néha összejövünk. Lelki vezetőnk Kocsi Antal atya. Összejöveteleink egyre népszerűbbek és rendkívül zajosak, hiszen 15-20 gyermek is jelen van természetesen a szüleivel együtt. Beszélgetünk, kézműveskedünk – húsvét előtt nemeztojást készítünk, adventben gyertyát öntünk , énekelünk, játszunk és persze imádkozunk, elmélkedünk, közösen töltve el egy-egy szombat délutánt.

Szóval, mi Buborékok október 4-én Máriapócs felé vettük az irányt, hogy a Szűzanyának is megmutassuk magunkat és egyben részt vegyünk a házaspárok és családok búcsúján. Nem titkolt célunk a búcsú élményének közös megélése volt, közösen kérve a Szűzanyát, oltalmazza meg életünk alapköveit, a családjainkat, benne férjeinket, feleségeinket, gyermekeinket.

A Pócsi Szűzanya tavaszias időjárással, szikrázó napsütéssel várt bennünket, a szabadtéri misét így gond nélkül élvezhettük. Dr. Legeza József atya kedves, közvetlen, csupa szeretet szentbeszédéből világos képet kaptunk arról, miért is fontos és nélkülözhetetlen Szűz Mária közbenjárása Jézus döntéseinél, közben, mi, földi édesanyák is elgondolkodhattunk azon, milyen fontos a mi szerepünk is saját gyermekeink jó döntéseinek kialakításában.

Lelki töltekezés után jöhetett az ebéd a zarándokházban, majd gyermekeink számára érkezett el a nap fénypontja, a Noé Bárkája játszótér. Az elmaradhatatlan fagyizás után jött a Noé Bárkája második félidő, majd miután a napi problémák megbeszélése során megnyugodhattak a kis elsősök szülei, hogy nem csak az ő gyerekük hegyezte el egy hét alatt a drága pénzen megvásárolt HB-s ceruzát, hanem a másé is, elindultuk hazafelé.

Sokáig fogunk még erről a napról gondolkodni és beszélni. Nemcsak a ragyogó napsütés miatt, hanem, mert ismét megbizonyosodhattuk arról, hogy a közösen szerzett élmények többszörösen is szép és maradandó élmények.

NM


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük