Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Brutális zuhanás, mínusz 10 fok alá zuhan a hőmérséklet, és jön a hózápor

Péntek délutántól többnyire borult lesz az ég, ugyanakkor északon átmenetileg elvékonyodhat a felhőtakaró. Az összefüggő csapadékzóna fokozatosan dél felé helyeződik, ugyanakkor estefele a nyugati megyékben havas eső is eshet. Az északi szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős lökések – írják az Országos Meteorológiai Intézet oldalán. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható, amely várhatóan a késő délelőtt során áll be. Késő estére -1, +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

jszakától vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, majd szombat reggel, délelőtt még délen lehet több a felhő, majd ott is napos idő várható gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhő a Tisza vonalában képződhet, és inkább csak arrafelé alakulhat ki elvétve hózápor. Az északi szél nagy területen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

Vasárnapra a nagyrészt derült éjszakát követően délkelet felől megnövekszik a felhőzet: nyugaton süthet ki a nap, akár több órára is, másutt nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Dél, délkelet felől egyre többfelé valószínű hószállingózás, gyenge havazás (legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati felén), a Tiszántúlon havas eső, eső is lehet. A keleties szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.