Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Gergelyiugornya, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Brutális támadás a Gergelyiugornyai Tisza-parton – megszólalt a súlyosan sérült 22 éves fiú édesanyja


Brutális támadás a Gergelyiugornyai Tisza-parton - megszólalt a súlyosan sérült 22 éves fiú édesanyjaGergelyiugornya – Danira műtét vár, s később a kitört fogait is rendbe kell hozatni. Egy négyfős társaság tagjaiba kötött bele egy körülbelül 10-15 tagú csoport július 22-én, vasárnap hajnal 4 óra körül Gergelyiugornyán, a Tisza-parti üdülőövezetben. Segítségükre sietett két nyírmadai férfi, akiket az eddig ismeretlen elkövetők bántalmaztak – egyiküket súlyos sérülésekkel szállították ­kórházba. A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik az eseménynek szemtanúi voltak, valamint az elkövetőkről, azok tartózkodási helyéről információval rendelkeznek.

– A nagyobbik fiamnak, Daninak névnapja volt a múlt szombaton, azt ünnepelték szűk baráti körben az ugornyai Tisza-parton. Vonzó hely a fiatalok számára, bár én mindig kérem tőlük, hogy ne menjenek oda, mert nincsen belépő, ami egy kicsit megszűrné a társaságot – vezette fel a brutális este történetét a Kelet Magyarország napilapnak Ábelné Tóth Éva, a súlyosan sérült 22 éves fiú édesanyja.

– Dani öccse, Gábor vezetett, már indultak volna haza hajnali negyed öt körül. Egy kis büfé mellett megvárták a többieket, nem messze tőlük állt egy idegen pár. Arra jött egy 10–15 tagú banda, és az egyikőjük belekötött az ismeretlen pár fiú tagjába. Amikor kérdőre vonta őket, azok rögtön ütöttek, de nem csak a srácot, a barátnőjét is ököllel verték, amit Dani – akire ezért nagyon büszke vagyok – nem hagyott szó nélkül. Amikor odalépett, hogy segítsen, hátulról leütötték, ahogy az öccsét is, még mielőtt bármit tehetett volna. Mire Gabi fel­eszmélt, azt látta, hogy miközben a testvére megpróbál felülni, a támadó csoportból kiválik egy fiú, és mintha egy focilabdát próbálna ellőni, hatalmasat rúg Dani arcába. Aztán leléptek – folytatta Éva.

03_veres-ruha03_veres-ruha2_cr

Folyamatosan vért hányt

– Gábor felültette a bátyját, mert attól félt, hogy megfullad a szájából ömlő vértől. Az ismeretlen pár lány tagja és a barátnője hívták a rendőrséget, de mint utólag kiderült, rossz címet adtak meg, így időbe telt, amíg a rendőr megtalálta a büfét és a kerítésen belül Danit. Hívta a mentőket, Gabi pedig hazaindult hozzám. Arra ébredtem, hogy ott áll a gyerek és mondja, hogy anya, öltözz, megyünk a kórházba…

Éva azonnal hívta az idősebb fiát, aki azt sem tudta megmondani, hol van. Semmire nem emlékszik, a csoport egyetlen tagját sem tudná azonosítani. Gábor és barátai azonban igen.

– Mire beértem a mátészalkai kórházba, már túl voltak a röntgenen. A traumatológián dolgozó orvos megnézte a felvételt és elküldött minket másnap a fül-orr-gégészetre, így hazamentünk. Kiderült, hogy Gabinak eltűnt az órája és némi pénz is a zsebéből, ezért bementünk a rendőrségre, hogy feljelentést tegyünk, és látleletet is akartam vetetni a fiamról. A szalkai kórházban rögtön megvizsgálták Gabit, kiderült, hogy koponyazúzódása és agyrázkódása van. Onnan mentünk a rendőrségre, ahol úgy öt órát töltöttünk. Közben otthon Dani folyamatosan vért hányt, ezért ahogy hazaértünk, visszavittem a kórházba. Elvégeztek néhány vizsgálatot, egy CT is készült, amin jól látszott, hogy több helyen megrepedt Dani arccsontja. Jelenleg a Jósa András kórházban fekszik – mondta a fiúk édesanyja, hozzátéve: Dani műtét és 10–12 nap lábadozás elé néz, később a kitört fogait is rendbe kell hozni.

Éva a Facebookon keresztül is arra kérte az embereket, hogy jelezzék, ha láttak valamit. Abban reménykedik, hogy a sok ezer megosztás és a rendőrségi felhívás hatására jelentkeznek a szemtanúk, és minél hamarabb pont kerül az ügyük végére.

Szabolcsonline


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük