Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Brutális a fertőzésszám megyénkben: majdnem kétszer annyi új fertőzöttet azonosítottak, mint Budapesten

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a vasárnap közzétett adatokhoz képest 1505-tel magasabb lett a koronavírussal fertőzöttek száma a tájékoztató oldalon hétfőn közzétett térképes adatok szerint. Míg tegnap 6443 fertőzöttről adtak számot, addig ma reggel 7938-ról. Lehetséges, hogy az adatközlés miatt ennyire drasztikus az emelkedés, mert szombatról vasárnapra csupán 15 fővel nőtt a koronavírusosok száma a megyében.

Az ország északkeleti csücskének másik két megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Hajdú-Biharban is komoly növekedésről számolt be a tájékoztató oldal: Borsodban 860-nal, míg Hajdúban 867-tel nőtt a fertőzöttek száma hétfőre.

Általában Budapesten a legmagasabb az új fertőzöttek száma, ez hétfőn 790 volt, vagyis mindhárom megyéből több beteget jelentettek.

Hétfő reggel 93 újabb elhunytat jelentettek be a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. Az adatokat átnézve kiderült, egy 33 éves férfi is az áldozatok között van, több alapbetegséget is felsoroltak az elhunyt mellett, mint vesebetegség, szívhártya fertõzés, tüdõgyulladás és szívelégtelenség.