Közzétette - Kategória - Kiemelt rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Zoárd-napi Sokadalom, Zoárd-napi Sokadalom

Beregi hintók, lovasok, táncosok: frenetikus megnyitógálával indult a Zoárd-napi Sokadalmon


Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (1)

Vásárosnamény – A Bereg és annak szívének legnagyobb fesztiválja minden évben egyre színesebb és különlegesebb ünnepéllyel nyitja meg kapuit a térség legnagyobb kulturális seregszemléje, a Zoárd-napi Sokadalom.Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (2)

Az elmúlt hét év során számos szép pillanat tarkította ezt, ahol számos, népszerű visszatérő elem, mint Zoárd kapitány bevonulása, a korabeli ruhába öltözött lovasok, fogatok, hintók és a több, mint 130 néptáncos emelte az ünnepélyes megnyitó ceremónia fényét.Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (3)

Az esemény ismét Dani Attila csodálatos tárogató játékára való felvonulással kezdődörr, a nagyszínpad előtt, melyet a színpadon Rácz Róbert, a pénteki nap koordinátora köszöntöje követett. A rendezvény nyitányaként először a megye számos pontjából érkező vezetőket és egyházi méltóságokat köszöntötte.

Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (11)

A szép számmal egybegyűlt közönséget ezután táragotószó kíséretében énekelte el közösen a Himnuszt.

Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (4)
A fennséges hangok után Zoárd kapitány és felvonuló ,,serege,, köszöntötte a jelenlévőket.
Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (5)
A kapitány szavai után Filep Sándor, Vásárosnamény polgármesterének ünnepélyes megnyitóbeszéde követett. Beszédében a város első embere elmondta, hogy hosszú hónapok áldozatos munkája kezdődik itt el, az összetartozás, a hagyományőrzés és a színes programok jegyében. Örömtelinek vélte a szép számmal megjelent nézősereget és azt, hogy a szervezők ismét tartalmas programokkal örvendeztették meg a város, a Bereg és a megye lakóit.
Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (6)

A polgármesteri megnyitót követően az Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke üdvözölte a jelenlőket és a a hagyományőrző rendezvényt.
Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (7)
A megnyitó további részében a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila köszöntötte a jelenlévőket, aki a hetedik alkalommal megrendezett rendezvény misztériumáról ejtett néhány szót, méltatva az immár évek óta hagyományőrző tevékenységével és sokszínűségével kiemelkedő rendezvényt.

Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (8)

A hagyományos szavalat sem maradhatott el, melyet idén Deák József tolmácsolásában hallhatott a nagyérdemű.
Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (10)
A folytatásban a beregi földön méltán neves művész,  Filep Aurél csodálatos énekprodukciója zengte be a két híd közötti teret, aki Vásárosnamény dalát adta elő.

 Megnyito unnepseg - VIII. Zoard-napi sokadalom vasarosnameny (9)
Az akusztikus előadást követően a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium növendékeiből álló Bereg Szíve Néptánccsoport által előadott fergeteges tánc zárta a rendezvényt.

Értékelje Ön is a Zoárd-napi Sokadalmat!

[poll id=”92″]

[poll id=”45″]

[poll id=”46″]

Támogatók


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük