Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Advent Vásárosnaményban, Kiemelt rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Bereg büszkesége: Mától teljes fényében pompázik az adventi koszorú Vásárosnaményban


Bereg büszkesége - Mától teljes fényében pompázik az adventi koszorú Vásárosnaményban

Vásárosnamény – András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes időszak advent ünnepe. Az első adventi koszorút 1860-ban egy hamburgi lelkész készítette. Egy óriási fenyőkoszorút függesztett a plafonra és 24 gyertyát tett rá, utalva ezzel az ünnep valamennyi napjára. Advent ünnepének időszakára egyre többen készítenek/vesznek adventi koszorút otthonukba, így  Vásárosnamény Város Önkormányzata is.

Az advent és a karácsony köré épülő ünnep, az önkormányzat szervezésében immár ötödik, nagyszabású rendezvénysorozatával kápráztatja el a Beregbe és annak ,,szívébe”, érkező és ott lakó embereket. A tartalmas és ismét színesre sikeredett programkavalkád alaphangját ezútal is a hétvégén kezdődő programsorozat előfutáraként, a szorgos kezek munkája által elkészített adventi koszorú adja, mely mára teljes pompában díszelegve, adventi fényárban úszva ékesíti a város főterén lévő Szent István Emlékparkot.

A koszorú ezúttal is a Flamingó virágüzlet munkatársainak hathatós közreműködésével alakulhatott ki. A koszorú alapanyagául szolgáló fenyő a vásárosnaményi Idősek Otthonából, illetve a Vásárosnamény-Vitkán élő Kovács Ferenc és családja által került felajánlásra. A koszorú küllemének kialakításában pedig oroszlánrészt vállalt Nagy Katalin, Nagy Gábor és Nagy Attila volt. Az órákon át, kemény munkával elkészült remekmű, méltán lehet a Bereg és a helyi lakosok büszkesége, hiszen ezúttal is csodálatos alkotás díszíti a város legforgalmasabb parkját. Az adventi koszorú nem sokáig marad parlagon, hiszen vásárnap délután öt órától meggyúl az első adventi gyertya.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1546283338794053/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

[slideshow_deploy id=’131917′]