Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Regionális hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák

Befejeződött a „közvilágítás energiatakarékos átalakítása Vásárosnaményban”


Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Vásárosnamény (15)

Vásárosnamény Város Önkormányzata a „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Vásárosnaményban” című projekt keretében, az Új Széchenyi Terv támogatásával fejlesztési projektet valósított meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg, az elnyert támogatás összege 153,54 millió Ft.

Az EURÓPA 2020 stratégia és országunk célkitűzéseivel összhangban Vásárosnamény Város Önkormányzata kiemelt prioritásként kezeli a fenntarthatósági szempontok érvényesülését, különös tekintettel az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére és a megújuló energiaforrásokra való áttérés lehetőségeinek maximális kihasználására. Az Önkormányzat a projekt keretében Vásárosnamény közvilágítási rendszerének energiatakarékos korszerűsítését valósította meg, a hagyományos fényforrások korszerű, energiatakarékos LED-es világítótestekre való cseréjére került sor.

Projekt megvalósítási helyszín: a fejlesztés a város egész területét érintette.

A közvilágítási lámpatestek cseréjét a Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett, a „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása” elnevezésű konstrukcióra benyújtott, majd 2014. december 17- én támogatásra érdemesnek ítélt pályázat- projekt azonosító szám: KEOP-5.5.0/K/14-2014-0020 – keretei között kezdtük meg. A projekt keretében összesen 1220 db, a településen található fényforrás energiahatékony, LED-es világítótestekre történő cseréjére került sor. Az elektromos hálózat átalakítása nem volt szükséges, az oszlopok változatlan formában maradtak, a lámpatesteket korszerű, mai igényeknek megfelelő lámpatestekkel váltottuk ki, amelyek a korábbiaknál kisebb fogyasztásúak. A lámpatestek cseréjének köszönhetően éves szinten több millió forintos megtakarítással számolunk, valamint energiát takarítunk meg.

A fejlesztés hozzájárul – a Környezet és Energia Operatív Program szellemében- az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozásához, a közvilágítás villamos energia felhasználásának csökkentéséhez, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

[slideshow_deploy id=’88895′]

Vásárosnamény Város Önkormányzata


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük