Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Baltával csapott a hároméves bátyja kezére: dsak a szerencsén múlott, hogy nem lett tragédia


Csak a szerencsén múlott, hogy megmentették annak az egyéves kisfiúnak az ujjait, akinek a hároméves bátyja baltával csapott a kezére. Mindezért büntetőjogilag az édesanyjukat lehet felelősségre vonni.Az eset az elmúlt év októberében történt, amikor is egy Vásárosnaményhoz közeli településen a két gyermek a családi ház udvarán játszott, édesanyjuk pedig a megszáradt ruhát szedte le a ruhaszárítóról. Eközben nem figyelt eléggé a gyermekeire. Ez vezetett oda, hogy a hároméves fia az udvaron elhelyezett tönkön lévő kisbaltát a kezébe vette, majd azzal az egyéves öccse bal kezére ütött. Két ujját is megsebezte az öccsének, akinek sérülései 3-4 hét alatt gyógyultak meg. Marandó fogyatékosság, életveszélyes állapot szinte csodával határos módon nem alakult ki.

A hároméves fia cselekményéért az édesanya felelős, hiszen az ő gondatlansága vezetett oda, hogy a baleset bekövetkezett. Számolnia kellett ugyanis azzal, hogy az udvaron játszó gyermekei az ott elhelyezett baltát magukhoz veszik, azzal sérülést okozhatnak egymásnak, amit csak úgy kerülhetett volna el, ha folyamatosan szemmel tartja őket, illetve a baltát biztonságos helyen tárolták volna.

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség nem tartotta indokoltnak az édesanyával szemben a vádemelést, ezért vele szemben az eljárást egy évre felfüggesztette. Ha ez az idő eredményesen eltelik, az ügyészség meg fogja szüntetni az eljárást.

Vásárosnaményi Járási Ügyészség