Közzétette - Kategória - Számítástechnika, Szoftver, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Azonnal frissíteni kell a Windowst


Két nulladik napi hibát is megszüntetett a Microsoft.

A júliusi csúcstartó és a júniusi második legnagyobb után minden idők harmadik legtöbb sebezhetőségét megszüntetett hibajavító keddjét tartotta augusztusban a Microsoft. A vállalat magyar idő szerint kedd este kiadott javításaiban összesen 120 sebezhetőséget szüntetett meg a támogatott termékeiben, ezekből 17 kritikus, 103 pedig fontos minősítést kapott.

Két nulladik napi sérülékenységet is javított augusztusban a MicrosoftFORRÁS: ORIGO

A kritikus besorolásúak közül kettő ráadásul nulladik napi sérülékenység, amelyek aktív kihasználás alatt állnak. Az egyik távoli kódfuttatásra használható az Internet Explorer 11-ben, a részletek nem világosak, de jó eséllyel adathalászatra használják.

A másik zero day magában a Windowsban található, lehetővé teheti a kártevők futtatható állományainak más cégek biztonsági tanúsítványaival való hitelesítését.

Hírünk írásáig nem érkezett hír arról, hogy az augusztusi hibajavítások gondokat okoznának. Az installációjuk a Gépházból elérhető Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül indítható el manuálisan, bár a számítógépek javára napokon belül automatikusan is települni fognak.