Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az egyik legnagyobb szolgáltató is beáll a sorba, szeptemberben árat emel a cég


Automatikus inflációkövető díjkorrekció – lassan valószínűleg egyre több szolgáltatónál ismerkedhetünk meg ezzel a kifejezéssel. A héten a Magyar Telekom jelentette be, hogy 2023-tól automatikusan az inflációhoz igazítja díjszabását, de már idén szeptember 1-től megemeli számos, elsősorban a régebbi díjcsomagokat érintő előfizetési és igénybe vételi díjait.

HWSW cikke szerint a szolgáltató a júliusi előfizetői számlalevelében közli, hogy számos, elsősorban régebbi díjcsomagot és opciót érintően megemeli előfizetési és igénybe vételi díjait szeptember 1-től. Pedig a szolgáltató, korábbi gyakorlata alapján soha nem nyúlt hozzá a régebbi konstrukciók díjazásához, így előfordulhatott, hogy az ügyfelek hosszú éveken keresztül változatlan havi díj mellett használhattak egy-egy szolgáltatást, hacsak időközben nem szerződtek át újabb díjcsomagra, például egy felajánlott készülékvásárlási kedvezményért cserébe.

A szeptember elsején esedékes díjkorrekciók elsősorban a 2017-től 2020-ig értékesített, már lezárt lakossági mobiltelefon, mobilinternet, vezetékes internet, vezetékes telefon és tévészolgáltatásokat érintik, mértékük pedig többnyire nem éri el a 10 százalékot.

A Telekom előtt legutóbb a 4iG tulajdonában lévő Digi Távközlési Kft. korrigált lakossági árain, éppen július 1-jétől. A cég ezt megelőzően hosszú évekig nem nyúlt a tarifák árazásához, a most végrehajtott díjkorrekció mértéke átlagosan 12 százalék volt a Digi esetében.

A Magyar Telekom azt is bejelentette, hogy az általa nyújtott szolgáltatások és azok ellenértéke közötti arányosság megőrzése érdekében, bevezet egy új, inflációs árkorrekciót rögzítő részt az általános szerződési feltételei közé.