Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Átfogó, közös vásárosnaményi ellenőrzés a barabási és beregsurányi határrendésszekkel


A közúton közlekedők biztonságáért, valamint az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó bűncselekmények megelőzése, felderítése érdekében szervezett átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést 2017. november 24-én a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság. Az ukrán és a román határszakaszok felől a mélységbe vezető utakra koncentrált ellenőrzésben a Barabási és a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség állománya is részt vett.

A rendőrök összesen 115 járművet ellenőriztek. Vizsgálták a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint indokolt esetben a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták. Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg. Kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök 34 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 17 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A súlyosabb szabályszegőkkel szemben öt esetben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek. Két külföldi honosságú tehergépjárművet vezető szlovák és ukrán állampolgárral szemben szabálysértési feljelentést tettek. A külföldi járművezetők Vásárosnamény és Jánd települések között olyan tehergépjárművel közlekedtek, amelyek össztömege a 7500 kilogrammot meghaladta. Ilyen járművel a jogszabályban meghatározott feltételek alapján mellékútvonalon nem közlekedhettek volna. A járművezetők a szabálysértés elkövetésének tényét elismerték. Az eljárás azonnali lefolytatása érdekében a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították a sofőröket. A szabálysértési hatóság gyorsított eljárás keretében a feljelentett személyeket 50 000 – 50 000 forint pénzbírsággal sújtotta.

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság