Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Árvízvédelmi gyakorlaton a vásárosnaményi és nyírmadai önkéntes mentőszervezet tagjai


arvizvedelmi-gyakorlaton-a-vasarosnamenyi-es-nyirmadai-onkentes-mentoszervezet-tagjai

Munkában a vásárosnaményi mentőcsoport tagjai

Vásárosnamény, Nyírmada – Árvízvédelmi gyakorlaton és oktatáson vettek részt a beregi önkéntes mentőszervezet  vásárosnaményi és nyírmadai tagjai. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok járási önkéntes mentőszervezetei az árvízvédelmi feladatokat hajtották végre Csengerben, a Szamos partján. A gyülekezőt követően a napirendek megtárgyalása következett, melyet elméleti és gyakorlati foglalkozás zárt. Az elméleti oktatáson a szervek feladatait, illetékességét illetve gyakorlati tanácsokat tudhattak neg az árvízi védekezésről az önkéntesek. A nap fő mozzanata ennek gyakorlása volt, ugyanis az irányítók így testközelből figyelhették meg, hogy hogyan tudják az önkéntesek regisztrálni, elosztani, irányítani és az alapokra megtanítani azokat a civil önkénteseket, akik a védekezés időszakában jelentkeznek segíteni.
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1142213329201058/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]
A gyakorlat maga egy feltételezett hidrometeorológiai helyzetben, a Szamoson érkező árhullám elleni védekezés szimulálása volt, melynek fő célja a természeti, civilizációs és egyéb eredetű katasztrófákra történő felkészülés, a veszélyhelyzetek megelőzése, az elhárítás és helyreállítás során jelentkező, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei – kijelölt – árvízvédelmi komplex csoportok honvédelmi felkészítése, a mentőcsoport által megszerzett minősítéshez rendelt Szervezeti és Műveleti Irányelvekben meghatározott éves ismétlő gyakorlat megtartása volt. A bevetett erők a különböző helyszíneken nyúlgátat, buzgár elfogó medencét és bordás megtámasztást építettek ki a járási és a megyei mentőcsoportok tagjai, de mentési feladatokat is végrehajtottak, a mobilgát építése mellett a feltételezett árvízi helyzetben. A gyakorlat végrehajtását a Gyenge László tü. alezredes megyei polgárvédelmi főfelügyelő ellenőrízte és megfelelőre értékelte.

[slideshow_deploy id=’113417′]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük