Közzétette - Kategória - Csenger, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye hírei, Szatmár hírei, Vezér cikkek

INSTAGRAM KÉPEK

FACEBOOK VIDEÓK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

TWITTER BEJEGYZÉSEK

FACEBOOK OLDAL

Amatőr színjátszók népes serege találkozott a Szatmárban

amatőr Színjátszó Találkozó Csenger (15)

Fotó: Nagy Szabolcs

A színjátszás iránti elkötelezettség mindig is közel állt városunk szívéhez, az itt élők fogékonyak és elkötelezettek a művészetek iránt. A színjátszó csoportoknak egy ilyen találkozó lehetőséget ad arra, hogy kilépjenek a világot jelentő pódiumra és egyben bizonyítsák tehetségüket. Ez a találkozó azért is különösen fontos, hiszen az itt fellépő színjátszók mutatnak meg egymásnak és a közönségnek önmagukról és a világról valami fontosnak érzett gondolatot. S az itt fellépők talán a legfontosabbat tudják: az igazi játék sosem elválaszt, hanem összeköt bennünket embertársainkkal.
A rendezvényt Dócs Attila referens nyitotta meg, aki elmondta, hogy az amatőr Színjátszó Találkozó megrendezésére a Szivárvány Színház 10 éves szülinapja adta az apropót.  „10 év egy ember életében is sok idő – mondta – oka van annak, hogy ez a csengeri társulat is itt van ma és születésnapot ünnepel. Az ok pedig a színház, a színjátszás, a művészet és a kultúra szeretete. Úgy gondolom, hogy ma, akik itt ülünk nézőként, bennünk is van valami közös. Talán ugyan ez. A színház, és a kultúra szeretete.” A színjátszó csoportoknak egy ilyen találkozó lehetőséget ad arra, hogy kilépjenek a világot jelentő pódiumra és egyben bizonyítsák tehetségüket. Ez a találkozó azért is különösen fontos, hiszen az itt fellépő színjátszók mutatnak meg egymásnak és a közönségnek önmagukról és a világról valami fontosnak érzett gondolatot. S az itt fellépők talán a legfontosabbat tudják: az igazi játék sosem elválaszt, hanem összeköt bennünket embertársainkkal.
A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiuma és Csenger Város Önkormányzatának anyagi támogatása jóvoltából valósulhatott meg a mai rendezvény.

Csenger Város Önkormányzata

Vélemény, hozzászólás?