Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Advent Vásárosnaményban, Kiemelt rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Advent és karácsony – Filep Sándor polgármester köszönti a város lakosait


Advent és karácsony - Filep Sándor polgármester köszönti a város lakosait

Vásárosnamény – ,,Együtt ünnepel a nagyvilág, Ősi szeretet ébred. Állunk kéz a kézben. Szívünk elfelejti bánatát és béke hull ma ránk.” – kezdte egy méltán neves Szekeres Adrien idézettel ünnepi köszöntőjét az advent és karácsony közeledtével, Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere. A város lakóinak köszöntését megelőzően azonban bemutatta a térség legnagyobb téli programsorozatának: ,,Az Advent Vásárosnaményban” fantázianevet viselő programsorozat frissen készült brossúráját, illetve szépen kidolgozott plakátját. Az ismét tartalmasra sikerült adventi programok számos neves művész és családi program teszi ismét feledhetetlenné.

A karácsony az év legbensőségesebb és legszebb ünnepe. Ez az ünnep a szeretetről szól, arról, hogy a világ összes problémájaés nehézsége sem tudja legyőzni a szívünkben rejlő jót – folytatta gondolatait a város polgármester. Minden év decemberében kicsit más lesz a világ: annyira várjuk már, hogy szentestén az apró izzók fénye visszacsillanjon a karácsonyfa díszeiről, a fenyő és a beigli illata bejárja a házat, a szívünk is ünneplőbe öltözhessen, és lelkünkben lángra lobbanjon az addigi parányi fény. Ez a fény a szeretet lángja – folyatta Filep Sándor.

Néhány napja ünnepi ruhát öltött városunk a Bereg szíve, Vásárosnamény is, így kívánva áldott, békés karácsonyt a beregi embereknek, családoknak. A karácsony egymáshoz vezet bennünket. Nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés. Szépségét a szeretet adja. Az a szeretet, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat. A szeretet, az emlékezés, az együttlét élménye, érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Meggyújtjuk a gyertyákat, emlékezünk azokra is, akik már nincsenek velünk. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk. Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljeset, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk. Végezetül Márai Sándor gondolataival kívánt mindenkinek meghitt, áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt:

,,Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség,
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1543258842429836/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]