40 eve varos vasarosnameny

Adorján Béla - Hadat üzenünk a csalás és a korrupció ellen (1)

Adorján Béla, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnöke sajtótájékoztatóján emelte ki, hogy a Jobbik már most megkezdi azt a kormányzati munkát, mely elengedhetetlen hazánk érdekében. Ennek egyik első fokaként mutatja be a „Lex Lúdas Matyi” nevű programcsomagot, mely a korrupció hathatós felszámolását jelentené, illetve a Btk. korrupciós büntetési tételeire is törvénymódosító indítvánnyal él.

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjeként minden héten közzé teszek majd olyan programpontokat, melyek a megye és az általam valóban képviselni kívánt lakosság élhetőbb világát megteremthetik. Ma a „Lex Lúdas Matyi” programcsomag egyik fő programpontját emelném ki, melyet a Jobbik dolgozott ki a korrupció hathatós felszámolása céljából.

Ennek első fontos eleme a közpénzek felhasználásának szigorítása.

A Jobbik a Büntető Törvénykönyv törvénymódosítását kezdeményezi, melyben a gazdasági bűncselekmények és a közpénzekkel visszaélés miatt

  • plusz 50%-os mértékben javasolja új büntetési tételek bevezetését a Btk. korrupciós bűncselekményei kapcsán
  • több évnyi súlyosbítást javasol a büntetés-végrehajtás idejére, összesen 80 évvel növelve ezen bűncselekményeknél a büntetések kiszabási idejét

Ennek alapján például a befolyásolás tényállását a jelenlegi háromról öt éves szabadságvesztésre javasolja növelni, de több ilyen tényállás estében is a jelenlegi 8-10 éves szabadságvesztés mértékét legkevesebb 15 évesre javasolja súlyosbítani! A Jobbik ugyanis igen égető problémának tartja a korrupciót, hisz úgy véli; aki meglopja a magyar államháztartást, az közvetlenül olyan intézményeket is meglop, mint a kórházak s a szociális szféra valamennyi intézménye. Így pedig a lopáson túl közvetett életveszélyt is okoz!

Mit jelent ez? Lehetséges, hogy épp az adott ellopott milliók és milliárdok miatt nem jut az adott egészségügyi intézménybe gyógyszer! De ezen túlmenően a mérhetetlen korrupció miatt nemcsak, hogy gyógyszer nem lehet a jövőben, de nyugdíj, s egyéb szociális ellátás sem!

Ugyanakkor le kell szögezzük: a Jobbik önmagában nem lesz képes keresztülvinni a Parlamenten ezt a törvénymódosítást! A baloldalra nem számítunk, hisz őket számtalan korrupciós ügy árnyékolja be! De sajnos a Fidesz-KDNP háza táján is ugyanolyan súlyos a helyzet! Ennek okán így felhívással kell éljek: Felhívom dr. Tilki Attila, a Fidesz jelenlegi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezeti elnökét, hogy győzze meg önmagát s a Fidesz legalább megyénkbeli képviselőit, hogy támogassák a Jobbik törvénymódosító indítványát! Ezzel egyúttal színt is vallva, miszerint igenis az az érdekük, hogy a korrupció felszámolásra kerüljön, annak ellenkezője helyett! Várjuk tehát megyénk kormánypárti képviselőinek színvallását a korrupció ügyében!”

Jobbik törvénymódosítási javaslat
Jobbik törvénymódosítási javaslat (2)
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?