Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Kékfény

A záhonyiak után a nagylaki határrendészek is lebuktak


határrendészek

Vesztegetés elfogadása és kötelességszegés miatt fogtak el több, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó jelenlegi és volt határrendészt, az ügyészség nyolcuk esetében indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-vel szerdán.Nagy Andrea tájékoztatása szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján hivatali vesztegetés elfogadása és szolgálatban kötelességszegés miatt indult a nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályán.
Az ügyészek kedden 11 rendőrt hivatali vesztegetés elfogadása, míg két rendőrt szolgálatban kötelességszegés megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, és házkutatásokat is tartottak. A rendőrök a megalapozott gyanú lényege szerint pénzt, illetve különböző kisebb értékű ajándékokat kértek, illetve fogadtak el a határon átlépő kamionok vezetőitől. A cselekményük nem volt összefüggésben a migránsokkal.
A korrupciós bűncselekménnyel meggyanúsított 11 határrendészt a Központi Nyomozó Főügyészség kedden őrizetbe vette, nyolcuk előzetes letartóztatását kezdeményezte. Az előzetes letartóztatásokról szerdán dönt a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa.
A Központi Nyomozó Főügyészség október 19-én 38, a záhonyi határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőrt vett őrizetbe, ugyancsak vesztegetés elfogadása miatt. A gyanú szerint a rendőrök az országba be- vagy kilépő külföldiektől fogadtak el 20-100 euró közötti összeget azért, hogy valamely kisebb szabálysértés felett szemet hunyjanak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük