Közzétette - Kategória - Kisvárda, Olvasóink küldték, Olvasóink rovata, Regionális hírek, Rétköz hírei, Vásárosnamény hírei

A régészet rejtelmeibe pillanthattunk be Kisvárdán


A régészet rejtelmeibe pillanthattunk be Kisvárdán

Fotó: Vincze Péter

Kisvárda – Felső–Szabolcs központjában 2013–ban először indult el, a Főtér–Parti rendezvénysorozata, mely már hagyománnyá vált Kisvárdán. Az idei évben már harmadszor megrendezett programban, különböző kulturális események, sport és szabadidős tevékenységek, csoportok, egyesületek, ősi mesterségek bemutatásával, mintegy kéttucatnyi esemény volt.Kisvárda–A Város Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a Várday István Városi Könyvtár valamint a Rétközi Múzeum és Baráti Köre ez évben már harmadszor indította útjára ez évben a Főtér–Partiját Kisvárda Sétáló utcájában a Főtéren. Az idei program első rendezvénye május 29–én volt, majd azt követték a többi változatosabbnál változatosabb programok.

Az idei év utolsó rendezvényeként a Rétközi Múzeum és Baráti köre s a múzeum munkatársainak aktív részvételével, október 30–án, a régészet rejtelmeivel ismerkedhettek meg a múzeumpedagógiai foglalkozás keretében kicsik és nagyok.

A Főtér–Parti névre hallgató kulturális tevékenységsorozat keretében havonta egy alkalommal a múzeumi nap volt, ahol a múzeumpedagógiai tevékenység a Főtéren zajlott. Így az arra járók –immár ötödik alkalommal– megismerkedhettek a szabolcsi viseletekkel, a szövés, subázás rejtelmeivel, a magyar népi motívumokkal, különös tekintettel a Rétközre, és végül, de nem utolsó sorban a régészet alapjaival. A program során a résztvevők rajzolhattak, festhettek s a helyszínen ismerkedhettek egymással s megismerhették egymás alkotásait is.
Az elmúlt három évtapasztalatai alapján a szervezők és a programokat rendezők már lekezdhetik a negyedik –2016–os– Főtér–Parti eseményeinek az összeállítását.

– Vincze Péter –

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük