Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Gazdaság

A magyarok több mint harmada él nélkülözésben


anyagi nélkülözés
Hazánk lakosságának 35 százaléka él anyagi nélkülözésben, ennyien nem jutnak hozzá az anyagi javak legfontosabb kilenc tétele közül háromhoz – írja a Központi Statisztikai Hivatalra (KSH) hivatkozva keddi számában a Világgazdaság.

Ahogy a lap beszámol róla, a váratlan kiadások fedezete a legnagyobb probléma, de az emberek több mint fele még egy hétre sem tud nyaralni menni, és sokaknak nincs lehetőségük kétnaponta húst enni. A legfontosabb kilenc tételből négyhez tízből két ember nem jut hozzá.

Bár az idei számok javulást mutatnak, a Világgazdaság felhívja rá a figyelmet, hogy 2009 óta folyamatosan és drasztikusan romlottak az adatok. Azzal, hogy jelenleg 360 ezerrel kevesebben vannak kitéve a társadalmi kirekesztés vagy szegénység kockázatának, mint egy évvel ezelőtt, a szám még így is 2 millió 740 ezer, ami a teljes népesség 28,2 százaléka.

A jövedelmi eltérések kapcsán a lap azt írja, nem volt javulás az utóbbi években, sőt 2009 óta jelentősen nőttek a különbségek, és a növekedés csak tavaly állt meg, jóval a gazdasági válság után.

(mno.hu/Világgazdaság)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük