Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Vezér cikkek

A keleti határszakasz egyik legnagyobb csempészbandáját vonta ki a forgalomból a NAV


Fotók: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal keleti határszakasz egyik legmeghatározóbb csempészbandáját vonta ki a forgalomból. A csempészéshez még sárkányrepülőt is bevetettek. A hat főből álló társaság irányítói letartóztatásban vannak.

A gyanú szerint a bűnbanda az elmúlt évben 26 ezer doboz adózatlan cigarettát hozott át illegálisan az ukrán–magyar zöldhatáron. A módszerük javarészt az volt, hogy az éjszakai órákban egy egyszemélyes motoros sárkányrepülő Ukrajnából, Magyarország légterét megsértve repült be a határmenti községbe, ahol ejtőernyővel juttatták célba az árut.

A házkutatásokon a NAV nyomozóinak és pénzügyőreinek Hetti és Ella szolgálati kutyák is segítettek. A csempészbanda ingatlanjaiban talált kábítószergyanús anyagot, egy engedély nélkül tartható önvédelemi gáz-riasztó fegyvert, valamint professzionális hőkamerát, éjjellátót, és térfigyelő kamerákat a pénzügyi nyomozók bizonyítékként lefoglalták.

Az ügyben hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszövetségben, jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás miatt. A bűnbanda vezetői jelenleg is letartóztatásban vannak. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. A várható jövedéki bírság meghaladja az 50 millió forintot.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal