Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

A járvány ellenére sem tört meg a fejlesztések lendülete Vásárosnaményban

Folyamatban vannak az idei útfelújítások a Bereg kapujában, ahol Vásárosnamény Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumi megállapodása alapján, együttműködve a TOP- 1.3.1-16 kódszámú „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” c. pályázat keretein belül, a Kossuth utca csomópontjától a lakott terület határa közötti szakaszon történt meg az Árpád utca teljes burkolatfelújítása.

Az érintett szakaszon a meglévő burkolat felújítása történt meg, 4cm AC-11 kopó aszfaltrétegnek a profilba mart aszfaltrétegre történő visszaépítésével, illetve a 4108. jelű úthoz történő csatlakozás környezetében ~50méter hosszban, a leromlott burkolat
állapotának és a nagy terhelésnek a figyelembe vételével kétrétegű burkolatfelújítása. A szakemberek az Árpád utca forgalmi terhelését is figyelembe vették, így az útpálya két forgalmi sávja ~6,0 méter szélességben AC-11 kopó aszfalttal került az felújításra. A kezdőszelvényt követően az egyoldali oldalesésű ívben, az ívbelső oldalon földmedrű szikkasztóárok került kialakításra, melyek fenékszélessége 40cm.