Közzétette - Kategória - Beregi sziréna, Rétközi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmári szíréna

A héten ide kopogtatnak a NAV revizorai – Itt a lista


Illusztráció

Illusztráció

Az ADÓtraffipax bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a  héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 28. hétfő: Nyíregyháza, Benk
  • január 29. kedd: Fehérgyarmat
  • január 30. szerda: Baktalórántháza, Nyírjákó
  • január 31. csütörtök: Nagykálló, Máriapócs
  • február 1. péntek: Kótaj

A NAV munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a kereskedők és a vendéglátók ellenőrzésére. A nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét is vizsgálják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük