Közzétette - Kategória - Beregi Ünnepi Hét, Kiemelt rendezvények, Megyei- és térségi programajánló, Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnap Nyíregyházán


84. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok

Június 9-én kezdődik a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok programsorozata Nyíregyházán. A díszvendég Darvasi László, József Attila-díjas író lesz, de a közönségtalálkozókon kiemelt szerepet kapnak a helyi alkotók is. A könyvhét célja évtizedek óta a könyvek és az olvasás megszerettetése.

A jövő héten csütörtöktől várja a könyvbarátokat a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok eseménysorozata. A programokat beharangozó sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila alpolgármester hangsúlyozta, a cél továbbra is a könyvek és az olvasás népszerűsítése, hiszen elmét és lelket palléroz, és a szókincset is gyarapítja. Az internet megjelenése viszont jelentősen megváltoztatta az olvasási szokásokat. A könyvtár most megpróbálja visszaszerezni azokat az embereket, akik otthon a laptopjukat vagy e-bookjukat nézik, és nem egy nyomtatott, könyvszagú alkotást vesznek a kezükbe.

Több közönségtalálkozóra is várják az érdeklődőket, itt lesz Péterfy Gergely, József Attila-díjas író, Nemere István író-műfordító és a Washingtonban élő Trembácz Éva Zsuzsanna, de a szombati napon kiemelt szerepet kapnak a helyi alkotók is. A Kossuth téren esténként zenei koncertek szórakoztatják a közönséget.

Az ünnepi könyvhét kísérőrendezvényei között lesz fotó- és festménykiállítás, hangosolvasási verseny, dedikálás, könyvkígyó akció, népi játszóház és barkácskuckó is. A könyvtárban ingyenes lesz a beiratkozás, a kölcsönzött könyvek visszaadására pedig amnesztiahetet hirdetnek.

Szoboszlai Tibor


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük