Közzétette - Kategória - Gazdaság, Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

8 milliárdért kapnak korszerű ápolási eszközöket a kórházak

ápolási eszközök

A megfelelő eszközellátottság megteremtése és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében tervezetten kb. 16 500 ápolási eszközt szereznek be 64 ÁEEK fenntartású intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem számára. A fejlesztést prof. dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján.

Az eszközbeszerzés első ütemében, 2018 nyarán körülbelül 1400 eszközt helyeztek üzembe 58 intézményben. Idén februárban további 400 eszközt kaptak az érintett kórházak, áprilisban pedig az eszközbeszerzés második nagy ütemében 6500 új eszközhöz jutnak az intézmények, többek között csecsemő- és kisded betegágyakat, újszülött betegágyakat, intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyakat, fekvő és ülő tolókocsikat.

A korszerű ápolási eszközpark és a magas színvonalú ápolási tevékenység kiemelkedő fontosságú a betegek gyógyulási idejének lerövidülése, a szövődmények számának csökkenése, a betegbiztonság növekedése, valamint a dolgozói munkakörülmények javulása szempontjából.
Ahhoz, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberek minden egyes betegnél azonos fokú, magas színvonalú ápolást tudjanak biztosítani, minőségi ápolási eszközökre van szükség. A 8 milliárd forintos beruházással országosan egységes ápolási eszközparkot hoz létre a kormány az egészségügyi ellátás minőségének javítása érdekében.

Az egészségügyi intézmények által kiválasztott, összesen tervezetten kb. 16 500 darab ápolási eszköz − többek között korszerű betegágyak, felfekvést megelőző (antidecubitus) matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, betegőrző monitorok, defibrillátorral felszerelt sürgősségi kocsik stb. − a megfelelő eszközellátottság megteremtéséhez és a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához járulnak hozzá.

Az új ápolási eszközök biztonságos és rendeltetésszerű alkalmazása, a munkabiztonsági kockázatok csökkentése, a szakszerű betegmozgatás, valamint a munkahelyi kiégés megelőzése érdekében 3700 szakember képzésben is részesül.

penzcentrum.hu

Vélemény, hozzászólás?