Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

5,5 kg kábítószerrel buktak le a beregsurányi határátkelőhelyen


5,5 kg kábítószerrel buktak le a beregsurányi határátkelőhelyen

Beregsurány, Vásárosnamény – A vásárosnaményi rendőrök vádemelést javasolnak a gyanúsítottak ellen.

A beregsurányi határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2017. december 14-én 20 óra 14 perckor szlovák honosságú személygépkocsival két ukrán állampolgár. A jármű tételes vámvizsgálata során a pénzügyőrök felfedték, hogy a gépjármű hátsó ülései alatt található üzemanyag szivattyút kiszerelték, majd az üzemanyagtartályból 25 darab nylonba csomagolt kábítószergyanús csomagot húztak ki. A lefoglalt, összesen bruttó 5547,2 gramm súlyú kábítószergyanús növényi származék az elvégzett gyorsteszt szerint kannabis pozitivitást mutatott. A pénzügyőrök a további eljárást átadták a rendőröknek, akik a gépkocsiban tartózkodó 42 éves és a 20 éves külföldi férfit a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították, és kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanújával kihallgatták. A rendőrök a további eljárás során az ukrán férfiakat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A lezárt nyomozás adatai szerint a vizsgálatra küldött anyagok a beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján kábítószernek minősülnek, melyek együttes hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük