Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

533 járművezetőt ellenőriztek Vásárosnamény, Kisvarsány, Nagyvarsány, Gyüre és Aranyosapáti településeken


A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre pénteken. A rendőrök Vásárosnamény, Kisvarsány, Nagyvarsány, Gyüre és Aranyosapáti településeken összesen 533 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy személy bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően vele szemben büntetőeljárást indítottak.

Fotók: police.hu

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 14 fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 8 járműveztetővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, 5 járműveztetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Két héttel korábban a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevőit, a gyalogosokat és a kerékpárosokat ellenőrizték a vásárosnaményi rendőrök. Összesen 4 gyalogossal, valamint 28 kerékpárossal szemben intézkedtek.

Közülük 31 fő figyelmeztetésben részesültek, csupán 1 kerékpárossal szemben szabtak ki bírságot, aki ittassága miatt nem volt biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban. Kerékpárosok körében a leggyakoribb intézkedésre okot adó körülmény a kerékpár kötelező felszereléseinek hiánya volt, míg a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan igénybevétele a járda helyett.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság