Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

40 év 40 kép – Születésnapi tortával és kiállítással kezdődött Vásárosnamény 40 éves várossá avatásának ünnepségsorozata

40 év 40 kép - Születésnapi tortával és kiállítással kezdődött Vásárosnamény 40 éves várossá avatásának ünnepségsorozata

Vásárosnamény – A Filep Sándor vezette Vásárosnamény, számos jubileumi alkalmat megélt már az elmúlt évek során. Vezetése alatt az Önkormányzat és az általa felügyelt intézmények számos, színvonalas rendezvénnyel  ünnepelte a térség kulturális fellegvárának jubilálóit.

A sorozat folytatódik, hiszen idén a város, várossá avatásának negyedik évtizedét ünnepli. A rendkívüli alkalom megünneplésének első állomása Vásárosnamény-Vitkán volt, ahol a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ munkatársai szerveztek fotókiállítást. A ,,40 év 40 kép – Képek és szóképek a 40 éves városunk múltjából” címet viselő kiállítás megnyitója, igazi kultúrcsemege volt a megjelentek számára. A szép számban egybegyűlt megjelenteket, köztük Filep Sándort a város polgármesterét, Zánné Kiss Andrea köszöntötte. Beszédében továbbá a tárlat apropójául szolgáló évfordulóról beszélt, majd bemutatta az est fellépőit.

A folytatásban a város első emberének, Filep Sándornak köszöntő szavai következtek. Beszédében megköszönte a szervezők áldozatos munkáját, kitért emellett a város négy településrészére és annak kapcsolatára, illetve a jubiláló város különleges évszámaira, azaz a 40, 50 és 80 évre tért ki.

A polgármesteri köszöntőt követően a tárlatot Varga János, a Beregi Múzeum igazgatója nyitotta meg. Az igazgató, a tőle már megszokott humorral fűszerezett előadásban, a negyven éves városról és a kiállításnak helyt adó városrész múltjáról ejtett néhány szót.

A beszédek után a helyi születésű vagy a városhoz kötődő amatőr írók és költők olvastak fel saját műveikből. A felolvasók számos, szép, a városhoz vagy  a térséghez kötődő alkotása hangzott el, ahol elsőként:

Fábián Gusztávné:
elvalaszto 2
Kósa Eszter:
elvalaszto 2
Megyesi Gyula:
elvalaszto 2
Dr. Győrfi András:
elvalaszto 2 Miklós Elemér képviseletébe Zánné Kiss Andrea:
elvalaszto 2
Szőllősy Tibor:
elvalaszto 2
Végül a már elhunyt Füle Lajos képviseletében, Iványi Tamás olvasott verset:

A versolvasást követően először a város polgármestere, Filep Sándor ,,40 éves Vásárosnamény” monogrammal ellátott tollakkal ajándékozta meg a fellépőket, majd felszeletelte a város születésnapi tortáját.

Vélemény, hozzászólás?