Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jó hírt kaptak a diákok: 30 ezerrel többen tanulhatnak idén állami ösztöndíjjal


Felsőoktatási felvételi és továbbtanulási tájékoztató sorozat indul, amelyben bemutatjuk, mik voltak a korábbi évek legnépszerűbb szakjai. Az egyes egyetemek hány hallgatót vehetnek fel és milyen határidőket kell betartani.

Címlapkép: MTI Fotó/Varga György

2022-benn csak 60 563-an kaphattak állami ösztöndíjat a felsőoktatási tanulmányaikhoz, addig 2024-ben már több mint 90 ezer hallgató pályázhat a támogatásra. Mindezt február 15-ig a felvi.hu oldalán lehet megtenni.

A FELVÉTELIZŐKNEK FEBRUÁR 15-IG KELL DÖNTENIÜK ARRÓL, HOGY MELYIK FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN, MILYEN SZAKON SZERETNÉNEK TOVÁBBTANULNI.

A decemberben megjelent online felvételi tájékoztató január végéig frissülhet, így a képzési kínálat több szakkal egészülhet ki. A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-felvételi rendszerébe kell feltölteni, a jelentkezési határidőt követően a

HIÁNYPÓTLÁSRA, A JELENTKEZÉSI HELYEK SORRENDJÉNEK EGYSZERI MÓDOSÍTÁSÁRA VAGY A JELENTKEZÉS VISSZAVONÁSÁRA JÚLIUS 10-IG LESZ LEHETŐSÉG.

Minden felvételizőnek rendelkeznie kell ügyfélkapus hozzáféréssel, ugyanis ezen keresztül lehet jelentkezni és hitelesíteni a jelentkezést. Az eljárás során összesen hat szakot lehet megjelölni, ebből hármat ingyenesen. Ugyanazon szak állami és önköltséges formájának megjelölése egy jelentkezésnek számít.

A felvételi pontokat idén is 500 pontos rendszerben számítják:

  • tanulmányi eredményekért 200 pont,
  • érettségi eredményekért is 200 pont jár,
  • illetve 100 többletpontot lehet még szerezni, ezek az intézményi pontok, melyek egyetemenként eltérőek lehetnek.
  • De a maximálisan elérhető 500 ponton felül még extra 64 pontot is lehet szerezni. Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatért annak időtartamától függően 16, 32 vagy 64 pont kapható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük