196 megyei dolgozót tüntettek ki a Szociális Munka Világnapja alkalmából

Szociális Munka Világnapja (4)

A szakemberek az év minden napján áldozatkész tevékenységükkel segítik a rászorulókat Nyíregyháza intézményeiben. A Szociális Gondozási Központ munkatársait Jászai Menyhért alpolgármester köszöntötte.

1997-től emlékeznek meg Magyarországon minden novemberben a szociális munkásokról. Egy nap ilyenkor azokról a szakdolgozókról szól, akik tevékenységükkel főleg idős, beteg, rászoruló embertársaikon segítenek.A szociális munkások összetett feladatot végeznek, amely szakértelmet és komoly koncentrációt igényel.
Szilvásiné Bojda Márta, a Szociális Gondozási Központ igazgatója arról beszélt az ünnepség előtt, mennyire nehéz, megterhelő fizikai munkát végeznek a szociális munkások, amely nemcsak testileg, hanem szellemileg, lelkileg is próbára teszi őket.

A gondozottak többsége 80 év feletti, akikkel speciálisan kell foglalkozni. Szabó Rita közel kilenc éve, nap mint nap azért dolgozik, hogy megkönnyítse az ellátottak életét. Azt mondta, ő is és valamennyi munkatársa hivatásként tekint a napi feladatokra, amit szívvel-lélekkel végeznek.

Az ünnepségen a szociális szakdolgozók egyharmada igazgatói dicsérő oklevélben is részesült a Szociális Munka Világnapján.

[slideshow_deploy id=’90978′]

Vélemény, hozzászólás?