Közzétette - Kategória - Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főzés

Zöldséges ragu metélt tésztával


Zöldséges ragu metélt tésztával

ELKÉSZÍTÉS

1.Az újhagymát felvágjuk vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk. A cukkinit legyaluljuk.

2.A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett levágjuk a csőről. A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük. Egy wokban (vagy serpenyőben) felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, megpároljuk.

3.Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Ezután alaposan összekeverjük, és pár percig tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra gyalult cukkinit. Összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, és félig lefedve roppanósra pároljuk.

4.Amikor a zöldségek már roppanósak, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük. Pár pillanat múlva levesszük a tűzről, és egészen lefedjük, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit.

5.Közben a tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük. A leszűrt tésztát ezután visszatesszük a főzőedénybe, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval, és óvatosan összeforgatjuk. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a tésztát, majd rákanalazzuk a zöldséges ragut.

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg házi metélt tészta
  • 1 db zsenge cukkini
  • 1 cső főznivaló kukorica
  • 1 csokor újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db paradicsom
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük