Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi Múzeum, Regionális hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Zoárd-napi Sokadalom – Célegyenesben a Bereg legnagyobb fesztiválja


Zoárd-napi Sokadalom - Célegyenesben a Bereg legnagyobb fesztiválja (1)[srizonfbalbum id=240]

Vásárosnamény – A Bereg fővárosában, a megújult Kraszna-hídon az idén is megszervezik az Észak-alföldi régió egyik legnagyobb rendezvényét, a város névadó legendájáról elnevezett Zoárd-napi sokadalmat, Vásárosnaményban. A készülődés már napokkal ezelőtt megkezdődött, hogy a holnapi kezdésre minden a lehet legtökéletesebben legyen. A közel száz ember munkája által immár számtalan részfolyamat befejeződött, hiszen a környezet rendbetételét követően immáron az áram ellátás, a pavilonok és a színpad is a helyére került.

[slideshow_deploy id=’107347′]

A programkavalkádra pénteken este 9 órától Dj. Szatmárival és Jucussal hangolódhatnak az érdeklődők, hogy a szombaton 11 órakor kezdődő megnyitót követően néptáncosok, tűzzsonglőrök és gólyalábasok bemutatója varázsolja el a közönséget. Este 6 órakor a Holdviola, 8 órától a Cimbaliband zenekar koncertjére várnak mindenkit, de különlegesnek ígérkezik a Krasznán úszó mécsesek látványa is.

Vasárnap már hagyományosan a sportos nap, megszervezik a Zoárd-napi országúti kerékpáros versenyt, a Beregi Bringások pedig gasztro-kerékpártúrára indulnak, míg a hídon és környékén többek között erős emberek versenye, piloxing, gabitriál és kaszkadőrbemutató lesz, bemutatkozik a Nemzeti Lovas Színház, majd koncertet ad a Karmapirin zenekar, este 7-től pedig Demjén Ferenc lép színpadra-

A Zoárd-napi sokadalomban megidézik a középkori vásárok hangulatát, témájuk „Vásárosnamény, a vásárváros” lesz. A városba visszahozzák a település vásárváros jellegét, melyhez megvannak a történelmi gyökerei, hiszen Namény 1418-tól vásártartási joggal rendelkezik, 1494-ben pedig már mezőváros volt.

A „Gasztroélmények Éve” van, így a helyi gasztronómiára nagy hangsúlyt helyeznek, szombaton megtartják a középkori beregi ételek főzőversenyét is. A Kraszna-hídon a tiszta forrásból származó, népi mesterségeket bemutató kiállítók, népművészeti termékeket árusítók is helyet kapnak. Bemutatja újdonságait, szolgáltatásait a Beregi Múzeum és a fafaragó tábor. Lesz játékudvar a gyerekeknek, városnéző kisvonat, óriás csúszda, de ki lehet próbálni a viking hajókázást és a tutajozást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük