Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Zivatarok miatt riasztást adtak ki – Erős lesz a szél, jégeső, dörgés, villámlás is lehet


A felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható, de maradnak tartósabban felhős területek is. Elszórtan záporos csapadék, hózáporra előfordulhat. Néhány záport dörgés, villámlás is kísérhet. A szél nagy területen erős, helyenként viharos lesz.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.02.02. csütörtök éjfélig

SZÉL

Napközben a hegycsúcsokon (kiemelten a Dunántúli- és Északi-középhegység) és a záporok környezetében kell kritériumok szerinti széllökésekre számítani.

ZIVATAR

Napközben elsősorban a Dunántúlon, és a Tiszántúlon alakulhat ki néhány zivatarcella. A zivatarokhoz jég- és hódarazápor, illetve viharos (>60-70, a Dunántúlon akár >80 km/h) széllökések társulhatnak.

Péntek

Általában felhős, borult lesz az ég, napsütésre az ország keleti részén van nagyobb esély. Nyugat felől csapadékzóna érkezik, sokfelé valószínű csapadék: a havas esőt, havazást nyugat felől egyre nagyobb területen eső váltja fel. A szél megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában +2 és -4 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig +1 és +6 fok között várható.

Szombat

Csökken a felhőzet és felhőátvonulások mellett kisüt a nap. Csökken a csapadékhajlam, elszórtan záporeső, hózápor előfordulhat. A szél nagy területen viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, a maximum-hőmérséklet +1 és +8 fok között alakul.

/www.met.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük